Coincidint amb les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, Ses Vernes de Blanes presenta un nou cava: Blanes Signature. Es tracta d’un brut nature jove, amb un mínim de nou mesos de criança en celler. Predomina la varietat Malvasia.
El nou cava es dedica a Blanes en homenatge a la població on estan les vinyes de Ses Vernes i també per ser un lloc pioner en la elaboració de cava a Catalunya. A l’etiqueta es pot veure una silueta de Blanes, amb el castell de Sant Joan, la platja i la Punta de Santa Anna, obra de l’artista Ricard Ferrer, autor dels frescos que decoren la sala dels Padrets i l’església de Santa Maria.
L’obra li va ser encarregada expressament per emfatitzar a l’etiqueta el caràcter local que es pretén. El treball, que es conserva a Ses Vernes, ha estat titulat Traça Blanenca .
Per fer aquesta obra l’artista ha usat un pinzell de mangosta i el material emprat no ha estat cap dels colorants o pintures habituals, sinó tinta de calamar.
L’edició de Blanes Signature és limitada a 5.000 ampolles.
Ses Vernes fa cava des del 2010 amb la voluntat de recuperar a Blanes el conreu de vinya. El raïm s’obté a l’antiga vinya Carles, a la contrada dels Tres Turons.
Blanes és una de les úniques 5 poblacions de les comarques Gironines que poden usar la denominació “Cava”, segons el Consell Regulador de la denominació d’origen Cava.

 

18th December 2015 Notícies

Leave a Reply